- Acest eveniment a trecut.
Expoziție temporară „Natura, tărâm nesecat de inspirație”, la Secția Științele Naturii – Muzeul Olteniei Craiova
23 septembrie 2019 @ 11:00 - 17:00 UTC+2
Secția Științele Naturii – Muzeul Olteniei Craiova în colaborare cu Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti, instituție subordonată Consiliul Judeţean Argeş, organizează, în ziua de 23 septembrie 2019, orele 11.00, parter, Str. Popa Șapcă, nr. 8, expoziția temporară „Natura, tărâm nesecat de inspirație”.
Expoziția conține 10 tablouri și se realizează în cadrul unui parteneriat cu atelierele de educație animalieră plastică Bios Art.
Lucrările au fost realizate de către elevi ai Cercului de pictură ”Culoare și Vis” din Corbeni, înc adrul programului cultural-educaţional Vacanţa de vară…la ţară !. Cercul este coordonat depictoriţa Elena Stoica, iar printre autorii tablourilor care vor fi expuse se numără și Raluca Măndița – absolventă a Facultății de Design (Italia), Patricia Stokeci – absolventă a Facultății de Design (Norvegia), Sorina Călinescu– câștigătoare a premiului de onoare a concursului international pe teme de
pictură, organizat de firma Toyota – Tokyo, Japonia.
Tablourile sunt realizate între anii 2009-2019 și conțin imagini de interior din Muzeul Golești și imagini de exterior, cu inspirație din Natură.
Mesagerii acestei expoziții sunt dr. Cristina Botoghină, muzeograf – Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Camelia Călin – cercetător științific – Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești și alți reprezentanți ai acestei instituții de cultură.
Vernisarea expoziției vă fi urmată de desfășurarea unui atelier Bios Art, având ca și temă inspirațională Natura, atelier practic ce va avea ca și invitați elevi de la clasa a IV-a E, step by step, Colegiul Național Frații Buzești Craiova, coordonați de d-le Elena Constantin și Angela Popescu – profesori în cadrul acestei unități de învățământ.
Profesor Elena Stoica a absolvit Facultatea de Arte Plastice a Universităţii Timişoara (1972) şi a înfiinţat, în 1976, la Albeşti, Cercul de artă plastică intitulat Cromo, căruia i-a schimbat numele în Culoare şi vis, în 2001, când s-a mutat la Corbeni.
Puţini ştiu că dascălul este unul dintre cei 10 finalişti ai competiţiei Liga Profesorilor Excepţionali organizată în urmă cu câţiva ani, obținând locul III pe ţară în clasamentul final,
ceea ce nu poate dovedi decât profesionalismul cu care îşi face meseria.
Elena Stoica cucereşte lumea cu micii pictori de la Corbeni!