Încarc Evenimente

Evenimente trecute

Navigare în vizualizări și căutare Evenimente

septembrie 2022

„Inteligența artificială profundă: „ochii” computaționali care pot ajuta în restaurarea artefactelor patrimoniului cultural”!

7 septembrie 2022 @ 08:00 - 17:00 UTC+2

În perioada 25 iulie - 7 august 2022, Ruxandra Stoean, CătalinStoeanși Leonard Ionescu, cercetători în cadrul proiectului european OPERA - 178PCE/2021, PN-III-P4-ID-PCE-2020-0788, derulatîn parteneriat cu Muzeul Olteniei, în perioada 2021-2023, au efectuat o vizită de lucru la Universitatea din Malaga. Cu această ocazie a fost susținută prezentarea cu titlul "Inteligența artificială profundă: "ochii" computaționali care pot ajuta în restaurarea artefactelor patrimoniului cultural". Profesor Dr. Ing. GonzaloJoyaCaparrós, Departamentul de Tehnologie Electronică alFacultății de Inginerie și Informatică (EscuelaTecnica Superior de Ingenieria Informatica)…

Află mai mult »

Conferinţa Internaționala „Muzeul și Cercetarea Ştiinţifică” organizată de Secția de Științele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova

15 septembrie 2022 @ 08:00 - 17 septembrie 2022 @ 17:00 UTC+2

O nouă ediție a Conferinţei Internaționale „Muzeul și Cercetarea Ştiinţifică” organizată  de Secția de Științele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, se va derula în perioada 15-17 septembrie a.c. Deschiderea Conferinței va avea loc joi – 15 septembrie, ora 10:00, în sala de ședințe nr. 1 a Consiliului Județean Dolj, după care vor urma câteva expuneri ale lucrărilor, în Plenum, iar lucrările susținute pe secțiuni (Geologie, Biologie vegetală, Biologie animală: nevertebrate și vertebrate, Ecologie și Protecția mediului)…

Află mai mult »

Marcam Anul Internațional al Mineralogiei cu o expoziție în aer liber

23 septembrie 2022 @ 08:00 - 25 septembrie 2022 @ 17:00 UTC+2

Muzeul Olteniei Craiova, în colaborare cu Institutul Geologic al României și, în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj, Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Local, organizează în perioada 23- 25 septembrie, pe Esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu”, Piața „William Shakespeare”, Craiova, – expoziție în aer liber cu vânzare pentru a marca Anul Internațional al Mineralogiei. La manifestare, vor participacolaboratori ai Muzeului Național de Geologie (secție a Institutului Geologic al României), membri ai Asociației Mineralogilor, Paleontologilor și Gemologilor din România, acțiunea având și…

Află mai mult »

octombrie 2022

Proiectul cultural-educativ Mediul și Universul, cu prezentarea conferinței UTILIZAREA SPAȚIULUI COSMIC – APLICAȚIILE SPAȚIALE

13 octombrie 2022 @ 11:00 - 17:00 UTC+2

COMUNICAT DE PRESĂ   Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova continuă seria manifestărilor înscrise în cadrul proiectului cultural-educativ Mediul și Universul, cu prezentarea conferinței UTILIZAREA SPAȚIULUI COSMIC - APLICAȚIILE SPAȚIALE, o serie de videoproiecții susținute de lector univ. dr. Emil Marinescu de la Departamentul de Geografie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii din Craiova. Este o lecție de astronomie vizând cunoașterea și explorarea spațiului cosmic, legătura dintre forma - dimensiunile Pământului și aplicațiile spațiale. De la experimentul…

Află mai mult »

Târgul Meșterilor Populari, Ediția a XLIII-a, Craiova 2022

28 octombrie 2022 @ 08:00 - 30 octombrie 2022 @ 23:00 UTC+2

Muzeul Olteniei Craiova, Secția de Etnografie – Casa Băniei, organizează în parteneriat cu Comisia Națională a României pentru UNESCO (CNR UNESCO), Consiliul Local şi Primăria Municipiului Craiova, având sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dolj, în Piața „William Shakespeare” din Craiova, în perioada 28-30 octombrie 2022, Ediţia a XLIII-a, a Târgului Meşterilor Populari – expoziție în aer liber, loc de întâlnire cu valorile tradiţiilor meşteşugăreşti românești. Reprezentând tradiția în Cetatea Băniei, matricea autenticului în Oltenia, Târgul Meșterilor Populari reunește la Craiova,…

Află mai mult »

noiembrie 2022

Sărbătoarea cântecului și costumului popular românesc, o filă din istoria și lumea satului oltenesc

26 noiembrie 2022 @ 08:00 - 27 noiembrie 2022 @ 17:00 UTC+2

Muzeul Olteniei Craiova, în calitate de partener Instituțional al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO – CNR UNESCO, organizează în colaborare cu Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”  Craiova, în weekendul 26-27 noiembrie, în incinta Centrului Comercial Auchan Electroputere Parc (Craiova, Calea București nr. 80), o sărbătoare a cântecului și costumului popular românesc, o filă din istoria și lumea satului oltenesc. Astfel, sâmbătă, 26 noiembrie, Centrul Comercial Auchan Electroputere Parc va găzdui un eveniment dedicat culturii tradiționale românești și elementelor de patrimoniu…

Află mai mult »

martie 2023

O comoară a Epocii Bronzului din Oltenia. Cultura Gârla Mare – Cârna

15 martie 2023

Muzeul Olteniei Craiova, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, a deschis pe 15 martieExpoziţia temporară O comoară e Epocii Bronzului din Oltenia. Cultura Gârla Mare – Cârna, dedicată pieselor cu o valoare arheologică, artistică și simbolică deosebită aflate în patrimoniul muzeului, descoperite de-a lungul anilor în siturile arheologice din localitățile Cârna, Bistreț și Ghidici (jud. Dolj). Cultura Gârla Mare – Cârna se dezvoltă cu aproximație în intervalul de timp cuprins între anii 1600-1200 a. Chr., de-a lungul ambelor maluri ale Dunării,…

Află mai mult »

Zilei Mondiale a Apei și Meteorologiei – „Să accelerăm schimbarea! Fiecare picătură contează!”

23 martie 2023 @ 12:00 - 13:30 UTC+2

COMUNICAT DE PRESĂ Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova continuă seria manifestărilor înscrise în cadrul proiectului cultural-educativ Mediul și Universul, cu conferințele PROIECTE DE CONSERVARE A BIODIVERSITĂȚII ACVATICE PROMOVATE DE ABA JIU și EVOLUȚII CLIMATICE ÎN OLTENIA ÎN ULTIMUL DECENIU (2013-2022), o serie de videoproiecții susținute de dr. ing. Daniela Liana Dudău de la Compartimentul Relații Transfrontaliere, Administrația Bazinală de Apă Jiu și de profesor dr. asociat Ion Marinică de la Departamentul de Fizică din cadrul Facultăţii de…

Află mai mult »

aprilie 2023

Deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020” la Muzeul Olteniei Craiova

3 aprilie 2023 @ 12:00 - 17:00 UTC+2

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Consiliul Județean Dolj, anunță deschiderea expoziției itinerante „Jandarmeria Română 1850 – 2020” la sediul Secției Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei Craiova, situată pe strada Madona Dudu, nr. 14. Pentru a marca ziua Jandarmeriei, vernisajul va avea loc luni, 3 aprilie 2023, la ora 12.00. Muzeul Olteniei Craiova este a paisprezecea instituție muzeală din România care găzduiește expoziția cu tematică militară.…

Află mai mult »

mai 2023

Prima ediție a Programului ’𝑺𝒂̆𝒑𝒕𝒂̆𝒎𝒂̂𝒏𝒂 𝑽𝒆𝒓𝒅𝒆’’, la Muzeul Olteniei! 𝟯𝟬𝟮𝟬 𝘃𝗶𝘇𝗶𝘁𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶

3 mai 2023 @ 08:00 - 17:00 UTC+2

Prima ediție a Programului ’𝑺𝒂̆𝒑𝒕𝒂̆𝒎𝒂̂𝒏𝒂 𝑽𝒆𝒓𝒅𝒆’’, la Muzeul Olteniei! 𝟯𝟬𝟮𝟬 𝘃𝗶𝘇𝗶𝘁𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶  𝟮𝟳 ș𝗰𝗼𝗹i 𝗱𝗶𝗻 𝗖𝗿𝗮𝗶𝗼𝘃𝗮 𝟭𝟱 ș𝗰𝗼𝗹i 𝗱𝗶𝗻 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝘂𝗹 𝗗𝗼𝗹𝗷: Filiași, Caraula, Galicea, Albești, Celaru, Goiești, Tălpaș, Daneti, Fărcaș etc; 𝟭𝟮 𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝘁𝗶 ș𝗰𝗼𝗹𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝘁𝗮𝗿𝗮– Alexandria, Turnu-Magurele, Valcea, Slatina, Tătărăști – Teleorman, Vișina – Olt, Turnu-Severin, Caracal, Cruset - Gorj etc 𝗚𝗿𝘂𝗽𝘂𝗿𝗶 𝗘𝗿𝗮𝘀𝗺𝘂𝘀 + 𝗱𝗶𝗻: 𝗧𝘂𝗿𝗰𝗶𝗮, 𝗣𝗼𝗿𝘁𝘂𝗴𝗮𝗹𝗶𝗮, 𝗚𝗿𝗲𝗰𝗶𝗮, 𝗖𝗿𝗼𝗮𝘁𝗶𝗮, 𝗟𝗶𝘁𝘂𝗮𝗻𝗶𝗮 O situație cu multe cifre care este, in fapt, o poveste despre întalnirea aceea perfectă cu un profesionalism hrănit cu…

Află mai mult »
+ Exportă evenimente